Кои се лековитите својства на киселата зелка?

133

Во лековитите својства на киселата зелка се вбројуваат следниве:

-Го освежува здивот и влијае на расположението

-Го прави организмот отпорен на стрес

-Активира размена на материите во мозокот и во нервите

-Поттикнува размена на железото во крвта

-Помага во создавањето црвени крвни зрнца во крвта

-Придонесува за обновување на истрошеното врзивно ткиво на рани и изгореници

Заради зајакнување на имунитетот, киселата зелка особено им се препорачува на постарите лица, на луѓето со нарушен имунитет и на децата.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.