Кои имиња значат среќа?

Уште од дамнешно време постои верување дека имињата носат среќа и со давање на правилно име на детето може да се влијае на тоа колку среќа ќе има во животот.

Како што изминуваат години, верувањата полека се претворија исклучиво во симболика. Меѓутоа, многу родители и денес внимаваат на значењето на името на своето дете, не поради празноверие, туку поради желбата името да има некаква длабока смисла за нив и за нивното бебе.

Во продолжение погледнете кои 15 детски имиња за девојчиња и момчиња во некои култури значат „среќа“ или „среќен“.

За девојчиња

Алиса
Едита
Дита
Алегра
Хана
Ада
Летиција
Уна
Беатрис
Аида

За момчиња

Едгар
Едуардо
Видор
Фелицијан
Арнан

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.