Кои болести ви се закануваат според месецот на раѓање?

Истражувањето опфатило повеќе од 1600 поврзувања помеѓу месецот на раѓање и ризикот од болести, но податоците потврдиле 39 врски меѓу месецот и болестите.

Па така, ако сте родени во зима (периодот меѓу јануари и март) може да имате зголемен ризик за кардиоваскуларни болести и помал ризик за невролошки, респираторни и репродуктивни болести. Ако сте родени во есен (периодот меѓу октомври и декември) имате помал ризик од кардиоваскуларни болести, но поголем ризик од невролошки, респираторни и репродуктивни болести.

Јануари:
Висок крвен притисок
Срцеви заболувања
Февруари:
Малиген тумор на бели дробови или на бронхиите
Давење
Март:
Срцеви болести
Проблеми со циркулацијата
Април:
Болки во гради
Болести со срце
Мај:
Нема болести
Јуни:
Болки во гради
Астма
Јули:
Нема болести
Август:
Инфекции со очите
Септември:
Респираторни инфекции
Инфекции на уши
Треска
Астма
Психолошки нарушувања
Компликации при бременост и раѓање
Октомври:
Инфекции на белите дробови и респираторниот систем
Суво грло
Вирусни инфекции
Подложни на убоди од инсекти
Далековидност
Тешки периоди
Стомачни проблеми
Постнатална депресија
Ноември:
Вирусни инфекции
СИДА
Проблеми со цревата
Потешкотии при зачнување
Зависност од апчиња против болки
Вагинални проблеми
Дијареја
Ангина
Потешкотии
Декември:
Модринки

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.