Кои болести ви се закануваат според месецот на раѓање?

Месецот во кој сте родени открива од што најмногу се разболувате.

Јануари:
Висок крвен притисок
Срцеви заболувања

Февруари:
Малиген тумор на бели дробови или на бронхиите
Давење

Март:
Срцеви болести
Проблеми со циркулацијата

Април:
Болки во гради
Болести со срце

Мај:
Нема болести

Јуни:
Болки во гради
Астма

Јули:
Нема болести

Август:
Инфекции со очите

Септември:
Респираторни инфекции
Инфекции на уши
Треска
Астма
Психолошки нарушувања
Компликации при бременост и раѓање

Октомври:
Инфекции на белите дробови и респираторниот систем
Суво грло
Вирусни инфекции
Подложни на убоди од инсекти
Далековидност
Тешки периоди
Стомачни проблеми
Постнатална депресија

Ноември:
Вирусни инфекции
СИДА
Проблеми со цревата
Потешкотии при зачнување
Зависност од апчиња против болки
Вагинални проблеми
Дијареја
Ангина
Потешкотии

Декември:
Модринки

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.