Кога жените најмногу сакаат секс?

227

Научниците од Универзитетот Летбриџ го испитуваа секуалниот живот на испитанички на возраст од 18 до 30 години, а резултатите покажаа дека жените имаат највозбудливи сексуални фантазии токму во периодот кога се најплодни, односно кога овулираат.

За што најчесто фантазираат тогаш?

Верувале или не, за секс со повеќе мажи.

Во истражувањето биле опфатени 27 хетеросексуални жени и секоја од испитаничките водела дневник во текот на еден месец за степенот на сексуална возбуда, сексуалните фантазии и желбата за секс.

Исто така им било направено тестирање на урина кога почнал процесот на овулација.

Кога ги споредиле информациите од дневниците со резултатите од тестовите, заклучиле дека во трите дена околу овулацијата бројот на сексуални фантазии растел од просечни 0,77 на 1,3 дневно.

Заклучокот е дека кулминацијата на плодните денови во месецот се поклопуваат со зголемената желба за секс.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.