Кога сте болни не пијте топол чај!

Чаевите многу помагаат за грип и настинка, како и за различни здравствени тегоби и проблеми.Иако сите пиеме врел чај, сепак тоа е погрешно и лошо може да му делува на нашето тело.Ни храната, ниту пак пијалоците не треба да бидат врели, бидејќи на тој начин ја оштетуваме слузокожата на желудникот, па така едно лечиме, а за друго си штетиме.

Исто така премногу топла супа или чај, моментално ќе го смири грлото, а потоа ќе направи поголема раздразливост.

Треба да се консумираат млаки, за поголем ефект.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.