Втор трик кој го откриваат нутриционистите е да пиете кафе пред вежбање.

“Кафе пред теретана или трчање буквално ги согорува мастите”, велат експертите за исхрана. Ова не значи дека треба да се потпирате на кафето како извор на енергија, тоа ќе се освежи само на краток рок.

И, се разбира – без шлаг и многу шеќер во чаша кафе!