Кое масло е поопасно и од отров?

Лекарите не сакаат да ве предупредат, но ова масло е поопасно и од отров. Иако многумина сметаат дека е здраво и го користат, маслото од соја прави многу здравствени проблеми и потешкотии.

Ова масло потекнува од соја, но многумина не споменуваат дека таа е отровна во природата. За неа треба огромен третман и процес на преработка за да може да се јаде. Таа со голем внес може да предизвика зголемување на ризикот за рак, да ги зголеми стероидите, и во пубертетот кај девојчињата да направи проблеми и промени поради кои телото ќе им биде како на момче.

Голем внес може да го зголеми и ризикот од Алцхајмер.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.