Какво е расположението на луѓето после водењето љубов?

Сексот е многу интимен чин, а оргазмот ослободува многу хормони. Тие доаѓаат нагло, но и опаѓаат во телото по сексот, па може да ги следи чувство на тага.

Но, доколку ви се случува често после сексот, тогаш се работи за поголем проблем, кој главно упатува на проблеми во односот.

Постсексуалната депресија не е ретка, но често не е поврзана со некоја траума или чувство на жалење, како и нешто лошо. Во таков случај доаѓа до експлозија на хормони во телото открива сексуалниот терапевт Денис Ноулс.

Сексот е многу интимен чин, а оргазмот ослободува многу хормони. Тие доаѓаат нагло, но и опаѓаат во телото по сексот, па може да ги следи чувство на тага.

Но, доколку ви се случува често после сексот, тогаш се работи за поголем проблем, кој главно упатува на проблеми во односот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.