Какви се луѓето родени во октомври?

Седум интересни факти за луѓето родени во октомври.

Тие имаат спортски дух- Како луѓето родени во септември, така и луѓето родени во октомври, имаат спортски дух. Ова е поради фактот дека нивните мајки за време на својата бременост биле изложени на летните сончеви зраци, со што витамин D влијаел на неродените деца.

Тие се романтични – Луѓето родени во октомври се шармантни и романтични партнери. Венера управува со нив, така што тие се познати и како „ мировници .

Тие се силни и издржливи-Луѓето родени пред 24 октомври, се карпи во хороскопот – стабилни и цврсти. Оние кои се родени на крајот на месецот се Скорпиони и поради тоа се многу страсни, верни, но и тврдоглави.

Нивниот цвет е невен-Невенот е растение кое може да порасне до 60 сантиметри, а е ценето благодарение на неговите лековити својства. Овој цвет се користи за да се избришат изгореници, рани и разни лузни од инсекти.

Работно ориентирани-Родените во овој месец се грижат за своите работни обврски и задачи. Кога ќе започнат нешто, мора да го завршат.

Нивниот среќен камен е опал или турмалин.Опалот честопати се поврзува со среќата. Но, според легендата, оние кои носат опал и не се родени во октомври, ќе имаат инциденти. Турмалинот се смета за бранител од лоша енергија и негативни мисли.

Тие имаат долг живот. Луѓето родени помеѓу септември и ноември, често живеат до 100 години. Но, оние што се родени во октомври имаат најголема шанса да доживеат длабока старост.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.