Какви мажи сакаат жените, а какви жени сакаат мажите?

Студијата спроведена во Финска потврдува дека жените се заинтересирани за мажи кои се близу нивните години, или неколку години постари.

-Сите резултати можат да се објаснат како последица на еволуција. Машката сексуална стратегија се обликува на начин што вклучува интерес за плодни и помлади жени, објаснува авторот на истражувањето, Жан Антфолк.

Жените обично се попребирливи при изборот на сексуален партнер, па мажите често не би можеле да пронајдат парнерка која им одговара.

Истражувањето имало намера да докаже дека мажите не се толку опседнати со потребата околу себе да имаат млади жени, како што тоа се мислеше.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.