Како со помош на кафе да ги избркате комарците?

191

Американската агенција за заштита на животната средина на сите оние кои сакаат да се спасат од комарците ги советува како да се спасат без користење на хемикалии. Тајната е во талогот од кафе. Освен што го користат за пилинг на кожата, ефикасно ги одбива и комарците. Еве ја тајната:

-Соберете талог од кафе и ставете го во алуминиумска фолија. Чувајте го на ладно и суво место додека не се исуши.

-Фолијата со исушениот талог ставете ја на рамна површина на отворено подалеку од пристап на деца и домашни миленици.

-Запалете го талогот додека не почне да пушта дим.

-остатоците ќе горат а чадот што се создава ги брка комарците.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.