Како со оваа јапонска техника за 5 минути ќе станете смирени?

221

За оваа техника доволно се само 5 минути, а можете да ја направите било каде и било кога. Никој нема да забележи дека ја правите, а вие ќе бидете по смирени и посреќни.

За оваа техника доволно се само 5 минути, а можете да ја направите било каде и било кога. Никој нема да забележи дека ја правите, а вие ќе бидете по смирени и посреќни.

Многу е едноставно, станува збор за јапонска техника на опуштање. За полесно да ја сфатите техниката треба да знаете кој прст од вашата рака што претставува.

Пелец- грижи

Показалец- страв

Среден прст лутина

Прстот до малиот прст –тага

Мал прст – самодоверба

Секој прст од раката треба да го земете со другата рака и да го обвиете со прстите и да го држите од една до две минути.

Ќе сфатите дека дејствува кога ќе почувствувате пулсирање.

Ако сте вознемирени и  сакате да се смирите стиснете ја со палецот средината на дланката од другата рака и држете барем една минута.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.