Како се поставуваат директори на болници во Македонија?

За директор на ГОБ 8-ми септември е назначен трауматологот Кристијан Костов. Тој е по потекло од Струмица и е близок другар на премиерот Зоран Заев кој самиот тоа го кажа на митингот пред парламентарните избори кога на бината зборуваше и докторот Костов. Уште поскандалозно е што сопругата на др. Костов – Елена Петрова Костова е назначена за директор на Геронтолошкиот завод 13 Ноември. Таа е ќерка на Стојмир Петров вековниот директор што беше на ООЗТ Институти и сопственик на веледрогеријата Елбиор. Ова е класичен судир на интереси, но брачниот пар веќе добија директорски позиции.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.