Како полесно да заспиете?

477

Постојат неколку начини кои можете да ги примените ако се соочувате со недостаток од сон, односно ако не можете да заспиете.

Доколку имате болки во ‘рбетот и рамената, обидете се да ја прегрнете перницата додека спиете, а доколку перницата веќе ја изгубила својата форма, тогаш време е да ја замените со нова. Експертите советуваат и да заборавите на мобилните телефони и електронските уреди пред спиење.

Препорачливо е и да се спие на левата страна. Доколку пак крчите, вие или вашиот партнер, тогаш избегнувајте спиење на грб. Што се однесува до грчевите во нозете, научниците сметаат дека таа појава е најверојатно поврзана со исцрпеноста на мускулите и оштетувањата на нервите. Масажата би можела многу да помогне за тој проблем.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.