Како млекото делува на вашиот организам?

Дали млечните производи се лоши за вашето здравје?

Без разлика дали имате нетолеранција на лактоза или не, треба да бидете информирани за храната што ја внесувате вие и вашето семејство. Прашањето „Дали млечните производи се лоши за вашето здравје?“ нема едноставен одговор и секкако, не одговор што е ист за сите.

Треба да знаете што содржат млекото и млечните производи за да знаете дали и како ви штетат. Доктор Ентони Балдузи од Fit Father Project – Fitness For Busy Fathers подготви одлично срочено видео од десетина минути во кое дава одговор на (речиси) сите ваши прашања на оваа тема.

Коментари

коментари