Како изгледаат совршените мажи ширум светот?

Целта на овој интересен експеримент е да се покрене вистинска револуција, по повод нереалните очекувања кои мажите и жените ги имаат еден кон друг.

Фотограф од Њујорк, испратил 19 мејлови на различни адреси ширум светот, во кои побарал од графичките дизајнери да го фотошопираат човекот на сликата според критериумите за совршенство, во нивната држава.

Фотографиите покажуваат дека сосема различни стандарди за совршенство владеат ширум светот, а според тоа се навраќаме на старата мисла дека „не постои совршенство“.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.