Како да се сетите дали сте го исклучиле шпоретот, а веќе сте тргнати на одмор?

Ако сте од оние кои не можат да престанат да се грижат дали го исклучиле шпоретот или пеглата кога излегле од дома, време е да престанете да секирате околу тоа, зошто решението е поедностано отколку што мислите.

Иако денеска постојат различни мобилни апликации, оптимизација и автоматизација, решението за заборавените се состои само од еден клик.

Значи, пред да отпатувате на заслужен одмор, земете го телефонот и фотографирајте ги сите уреди за кои најчесто се прашувате дали сте ги изгаснале. Само добро да се гледаат бројките за да не се збуните после кога ќе се запрашате дали сте ги исклучиле електричните апарати.

Бидејќи последните часови пред да тргнете на летување толку се разликуваат од секојдневиетом работите лесно се забораваат. Во тие моменти излегуваме од рутината, а правилото „клучевите, паричник, телефон“ повеќе не важи. Се е поинакво, од алиштата кои ги носиме, работите кои ги имаме во раце, па на крајот тешко можеме да се сетиме дали сме го затвориле прозорецот, или изгасиле пеглата.

Оние кои го пробале трикот, тврдат дека откако ги фотографираат уредите пред излегување од станот, повеќе не се грижат, можеби поради тоа што сега тоа им е дел од новата рутина или затоа што дејството е доволно сложена па мозокот памети каква била сликата пред заминување.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.