Како да препознаете дали мажот е зрел?

Иако обично се мисли дека со стареењето човекот станува позрел, тоа не мора секогаш да биде така. Постапките се тие што одредуваат колку е тој навистина зрел, а кога станува збор за мажите следните неколку работи навистина зрелите мажи никогаш не ги прават.

– Тие не дозволуваат стравот да ги спречи во постигнување на успех и личната среќа.

– Тие не ги прават работите само за да ги задоволат другите.

-Тие не го замислуваат ликот на идеална жена.

-Тие никогаш не се збунуваат поради зборовите и делата на нивната партнерка.

– Не се злопамтила.

-Не се несигурни поради својот изглед.

-Не се дистанцираат од семејството и пријателите, без оглед на се.

-Тие на својата работа не гледаат како на досада и нешто што мора да го трпат.

-Не се плашат да делуваат и да носат тешки одлуки.

-Не поставуваат нереална цел.

-Не делуваат имплусивно и не си дозволуваат себе си и да носат било какви одлуки понесени од своето его.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.