Како да препознаете дали козметиката е направена од хемикалии или е на природна база?

239

На позадината од козметичките производи постои квадрат кој се наоѓа на горниот агол и може да биде во различна боја. оваа ознака ја има на секоја паста за заби, шампон или крема. Може да биде во темна боја, зелен или црвен. Што тоа значи?

Темен круг: Покажува дека производот е направен само од хемикалии!

Црвен круг: Тие покажуваат дека производот е околу 70% хемија и 30% природни производи.

Зелена етикета: Укажува дека производот е ослободен од хемикалии и е направен само од природни состојки!

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.