Како да ја намалите болката и отокот ако ве касне оца, пчела или стршлен?

Следниов совет е објавен од еден долгогодишен пчелар. Тој е тестиран и потврдено е дека дава најдобри резултати: Најдобро е секогаш кога одите во природата, да носите со себе таблети аспирин.

Што да се прави? Само стиснете ја таблетата и ставете врз местото на убодот. Држете ја една минута, а потоа извадете ја. На овој начин ќе се избегне оток и болка, и нема да има чешање и непријатно чувство. Осилото наскоро ќе стане историја, а од убодоти ќе остане многу мала, речиси незабележлива трага.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.