Како да го стопите салото на стомакот

Акумулираните масти во стомакот покажуваат дека лицето е под стрес. Во тој случај телото доживува диета како изгладнување и дополнителен стрес, па забрзано ги складира маснотиите – како да создава резерви за „црни денови“. Вишокот околу половината може да биде и од лошото варење на храната или бактерии во цревата.
Како да си помогнете:
– веднаш престанете со диетата
– исфрлете ги јаглехидратите, шеќерот и алкохолот
– Наместо кафе пијте чај
– јадете здраво и урамнотежено
– јадете масти од растително потекло, не од животинско
– повеќе шетајте во природа, вежбајте јога, читајте книги
– важно е да се спие добро, човекот јаде повеќе кога е изморен и се почесто внесува брза храна.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.