Како да ги чувате прехранбените производи за да ја задржат својата свежина?

Неколку едноставни трикови

Некои прехранбени производи имаат природен рок на траење, но на другите им е потребна мала помош за да се задржи нивната свежина подолго.
Еве како да складирате некои прехранбени производи за да можат да ја задржат својата свежина подолго време.

Шумско овошје + оцет + вода

Измешајте оцет и вода, соодветно, во сооднос 1:10. Исплакнете го овошјето со смесата, исцедете ги, ставете ги во сад и складирајте ги во фрижидер. Смесата се разредува и не мора да се грижите за чувството на вкус на оцет.

Грозје + јаже

Наместо да го држите грозјето во сад, закачете го на јаже како што висат на капки за сушење. На овој начин, секое зрноќе остане свежо и нема да морате да фрлате парчиња грозје.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.