Јапонски метод за одзатнување на нос!

883

Во ова време на чести настинки, вирози и грип, затнат нос е една од најголемите напријатни работи.

Најчесто проблемите со затнатиот нос се решеваат со капки за нос или спреј, но има и неколку чудни, бизарни решенија кои може да бидат корисни, ако немате при рака лекови.

Еден јапонски твитерџија истакнува дека нему, секогаш му успева да го одзатне носот ако стиска пластично шише под пазувите, бидејќи на тој начин, наведува тој, ја стимулира работата на парасиматичниот нервен систем.

– Од сите методи кои ги пробав во животот, стискање шише под пазувите се покажа како најдобро. Важно е само шишето да се држи некое време во контра правец во однос на застнатата носница – напиша тој.

 

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.