Измислен “супер мед” – Еве што се лекува!

Познато е дека медот има лековито дејство при настинки и трески, но американските научници пронајдоа така наречен супер мед, кој успешно лекува рани, но и инфекции.

„Супер медот“ е тестиран на бебиња, родилки, пациенти со карцином, како и на постари лица, во период од една година. Раните со „супер медот“ заразнале само за неколку денови, додека успешно биле излекувани и инфекциите кај жените кои се породиле со царски рез.

„Супер медот“ е одобрен од здраствените организации, но се уште не е пуштен во комерцијална продажба.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.