Искуства на мажи зошто ги изневерувале партнерките

По традиција се смета дека мажите кои изневеруваат, заблагодарувајќи се на патријархалната идеја дека се еволутивно програмирани да бидат одвратни спрема жените бидејќи мораат да сеат семе.

Постои теoрија која вели дека жените имаат еволутивна причина за менување на партнери. Оваа тероија е за причините поради кои жените вараат се разумно, разлутиле многу мажи.

Чувството дека некој нов те посакува е страшно добро…

Последен пат изневерував додека бев во сериозна верска две години бев заљубен во неа и тоа е прилично зезнато. Се случи се наеднаш таа мене исто така ме изневеруваше , што тоа не е никаков изговор, но во суштина имам и копче за самоуништување кое се пали во момнет пред свесно да се одлучам да зафркнам некого. Тоа е прилично гадно не промислено.

Тоа е комбинација на освета и „онака не ми требаш“

Никогаш претходно не изневерував, мислев дека таквите луѓе се најголем шлајм. Мене истото ми се случи повеќе пати, а по еден од нив бев потполно убеден дека никогаш повеќе нема да направам такво нешто бидејќи знаев дека како е да се извлече подебелиот крај.

„Сфаќам дека ми било здодевно во врската“

Бев во 5 годишна врска кога на еден сајт за запонавање ја запознав таа девојка. Излеговме на пијачка, па дури и задоцнив повеќе од еден час поради работа. По неколку пијачки, предложи да одиме кај нејзе бидејќи родителите не и беа дома. Се качивме горе, лежевме на кревет и гледавме некој глуп филм. Таа рече дека не сака да има секс со мене бидејќи задоцнив, но дека ќе добијам нешто друго…

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.