Интересно: Зошто свекрвите не ги сакаат снаите?

 

Вие не сте нејзиниот избор

Критериумите според кои таа би ја бирала животната партнерка за својот најсакан син се далеку од неговите. Повозрасните често прво гледаат на семејно потекло, религија како и етничка припадност. Мора да се признае дека ова се работи на кои помладите генерации им обрнуваат многу помалку внимание.

Премногу сте атрактивни

Критериумите според кои таа би ја бирала животната партнерка за својот најсакан син се далеку од неговите. Повозрасните често прво гледаат на семејно потекло, религија како и етничка припадност. Мора да се признае дека ова се работи на кои помладите генерации им обрнуваат многу помалку внимание.

 

Несвесно застануваат помеѓу вас и партнерот

Ако ги прашате овие жени дали нивните синови имаат стабилни врски тие без двоумење ќе одговорат да. Меѓутоа, за многумина од мажите долгогодишните моногамни врски им се преголем товар. Мешањето на неговат мајка која сака тој да има се и да не се чувствува заробен во бракот може да предизвика дополнителна нетрпеливост помеѓу снаата и свекрвата.

Сте станале конкуренција кога е вниманието во прашање

Многу е тешко за свекрвата да се навикне дека постои нова жена во животот на нејзиниот син која ќе го добива неговото внимание. Ова е особено изразено кога свекрвите се повозрасни и се плашат дека потполно ќе го „изгубат“ синот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.