Интелигентните луѓе имаат повеќе секс и доцна легнуваат!

Студијата објавена во Personality and Individual Differences покажува дека интелигентните луѓе освен тоа што се полиберални и слободоумни, имаат поинакви циклуси на спиење. Оние кои имаат повисок коефициент на интелигенција си легнуваат половина час подоцна од луѓето со нормална интелигенција. Колку поголем е коефициентот на интелигенција на човекот, толку се поголеми шансите дека подоцна ќе си легнува. Доколку не можете да заспиете и сте ноќни птици, тоа можеби е добра работа. Наместо да се принудувате себе си да заспиете, правете нешто креативно.

Имаат повеќе секс

Научниците од Велика Британија открија дека студентите кои студираат на универзитетите како Оксфорд и Кембриџ потрошиле повеќе пари на секс играчки од студентите на други универзитети. Интересно е да се забележи и тоа дека колку е попрестижен универзитетот, толку повеќе неговите студенти имаат секс.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.