Имаат за три пати повеќе витамини од портокалот!

Постојат два вида рибизла, црвена и црна, но и двете се дар од природата кој го штити нашето здравје.Рибизлата е овошје кое го зајакнува и штити организмот, помага цревата правилно да работат и може да делува да се намалат тегобите и бооките при ревматски болки.

Богата е со витамин Ц, така што само еден грам од ова овошје ја содржи потребната количина на овој витамин во текот на денот.

 За разлика од другите овошки, рибизлата го задржува големото количесто витамин Ц и кога се преработува и вари.

Помага за крвта, коските, и разни заболувања.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.