Има спас за алергија на полен – Еден алкохолен пијалок ги ублажува симптомите!

Симптомите на поленска алергиска реакција се кивање, заптнат нос, црвенило во пределот на очите и чешање. Целосно ефикасен лек за ова не постои, но има надеж.

Според најновите студии, омилениот пијалок на Британците, џин-тоник може да ги ублажи симптомите од поленската треска.

Ова е навистина изненадувачко со оглед на тоа што алкохолот може да ја влоши состојбата. Меѓутоа, џин-тоникот нема никакви сулфати поради начинот на дестилација, така што можете да уживеате на сонце со мала количина на џин-тоник, а состојбата да не ви се влоши.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.