И тоа го има – Мачки против стрес на работа!

Вкупно девет мачки јадат, спијат и слободно се движат во мала канцеларија на ИТ компанијата Ферај во Токио, што на вработените им ја олеснува стресната работа.

Шефот на компанијата Хиденоб Фукуда ја воведе таа пракса во 2000 година по барање на еден од своите вработени кога барал да ја донесе мачката на работа.

Други јапонски компании исто така овозможиле животните да претстојуваат во канцеларија за намалување на стресот и анксиозноста.

– Во компанијата Оракл Џапан, англиски овчар по име Кнади работи како амбасадор за поздрави и лекување, се наведува на веб страницата на таа компанија.

Компанијата наведува дека во канцеларијата има куче од 1991 година и дека Канди од тогаш е четврто куче кое има Твитер и Инстаграм налог.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.