И повеќе сало и висок крвен притисок ако јадете брзо!

312

Проблемите со метаболизмот можат да бидат разни како што се дијабетес, собирање на масно ткиво околу стомакот, високо ниво на холестерол и покачен крвен притисок.

Вакви проблеми може да настанат доколку храната ја конзумирате многу брзо , бидејќи правите флуктуација на нивото на шеќерот во крвта, што може да резултира со инсулинска резистенција. – пренесува Independent.

Глукозата е најзначајниот извор на енергија кој што е потребен за работата на мускулите и за сите останати процеси во организмот вклучувајќи ја и работата на мозокот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.