Годинава помалку новородени, а повеќе починати

160

Во Македонија во првиот квартал годинава се евидентирани 5.340 живородени деца, што во однос на истиот квартал лани претставува намалување за 3,6 проценти, објави денеска Државниот завод за статистика.

Бројот на умрени лица во првото тримесечје од годинава бележи зголемување од 11,6 проценти во споредба со првите три месеци од минатата година и изнесува 6.132 лицa, од кои 67 се умрени доенчиња.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.