Ги шокирал сите: Зошто малиот Ноа е вистински херој?!

260

 

Малиот Ноа е роден без мозок. Поточно, со само 2% мозок. Таа состојба се нарекува хидроцефалус, а претставува собирање на вода. Неизвесна состојба, особено кога треба да се донесе одлука.

Неговите родители, Шели и Роб одбиле абортус кога докторот им рекол каква е состојбата на бебето. Одлучиле тој сепак да се роди и не погрешиле.

Иако се родило со 2% мозок, по 4 години малиот херој нормално се развил, па дури и неговиот мозок. Ноа е сега весело дете, а неговото заздравување ги импресионира сите. Токму затоа не треба никогаш да се губи надеж.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.