Две лица во септември починале од воспаление на мозокот на Инфективна

Во текот на месец септември, во ИЈЗ биле регистрирани два смртни случаи. Првиот случај е 79 -годишен маж од Скопје,со дијагноза на Meningoencephalitis acuta и со други пропратни коморбидитети. Бил хоспитализиран на 05.09.2018, починал на 16.09.2018 година. Второто починато лице е од женски пол на 71-годишна возраст со Dg. Meningitis purulenta. Била хоспитализирана на КИБФС на 06.09.2018, а починала на 19.09.2018 година.

 

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.