Две лекарки заборавиле газа во стомакот на пациентка!

Две докторки од босанскиот град Бијељина се осомничени за несовесно лекување, откако при операција во стомакот на пацинтака заборавиле компресивна газа.

Според полициските извештаи, тие во август минатата 2016 година, при оперативен зафат „постапиле спротивно од принципите и упатствата за безбедна хирургија“.

Ваквата лекарска несовесност предизвикала тешки телесни повреди и нарушување на здравјето на пациентката.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.