Дознајте зошто овој татко и ќерка се во Гинисовата книга на рекорди?

 

Гинисовата книга на рекорди е преполна со фасцинантни, но и бизарни, па дури и морбидни, достигнувања на поедници.

Меѓу нив е и признанието за Гинисов рекорд за најшироки јазици во светот, чии „лауреати“ се татко и ќерка.

Станува знор за Бајрон Шленкер и неговата ќерка Емили, кои имаат единствен ген, како последица на што имаат натпросечно широци јазици, со што си обезбедија место во најпознатата книга на рекорди.

Претставниците на Гинис официјално потврдија дека јазикот на Бајрон е широк дури 8,5 сантиметри, додека Емили може да се пофали со пречник од 7,3 сантиметри.

– Луѓето ме прашуваат што можам со толкав јазик. На пример, можам да лижам сладолед побрзо од вас, вели насмеано 32-годишниот Бајрон.

Тој додава дека од секогаш знаел оти има неверојатно широк јазик, но одлучил да се пријави за Гинис откако видел фотографија на еден Австралиец кој своевремено го држел тој рекорд.

Емили признава дека тоа што имаат најшироки јазици во светот, уште повеќе ја зближило со татко и.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.