Дознајте каква карактеристика имате според месецот на раѓање?

Генерално зборувајќи, луѓето родени за време на летните месеци се многу повеќе позитивни од останатите. Во истражување учествувале 2.000 луѓе за да се дознае на која дата е најсреќниот роденден. А, тој ден е 28 јули!

Истражувајќи за сајтот „Interflora.co.uk“ ги прашувале луѓето како се чуствуваат на својот роденден и согласно со одговорите донеле одредени заклучоци.

Критериуми: топло време, лето и близината на платата.

Дури 60% од родените во јуни се среќни за својот роденден, 59% родените во јули и 53% во август.

28 јули одбран е според следните критериуми: На тој ден обично е сончево времето, блиску е до исплата на платата и лето е.

Сосема очекувано, зимските родендени се најдепресивни, особено оние на 16-ти декември, а тоа е така поради студеното време и близината на Божиќ за кој третина од испитаниците кажуваат дека им ја засенува роденденската прослава.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.