Дознајте дали имате проблеми со црниот дроб!

Обезбојување на кожата

Кожата и белината на очите која се претвора во жолта, а урината станува темно-жолта. Тоа се знаци на жолтица, која е еден од главните знаци на заболување на црниот дроб.

Исхрана

Губење на апетитот со постојано намалување на тежината зборуваат исто за нерамнотежа на црниот дроб. Се појавуваат знаци на анемија, чести напади на гадење.

Одење по голема потреба

Ако бојата на столицата стане светла, тоа е сигнал за развивање на нарушување на црниот дроб. Покрај тоа, болните често се жалат на иритирани црева и нередовно одење по голема потреба.

Надуен стомак

Надуеснот под десниот долен дел на ребрата е исто така често поплака на пациентите со болен црн дроб. Тоа е оток, кој обично ја притиска дијафрагмата и конечно завршува со болно дишење.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.