Доматите ја подобруваат работата на метаболизмот!

Доматите ги нарекуваат извор на виталност. Благодарение на комбинацијата на железо и витамин Ц, овој зеленчук е одлична борец против анемија. Пектин, јаболковата и лимонската киселина го подобруваат варењето и метаболизам, додека хромот ја поттикнува работата на панкреасот.

Исто така, овие црвени плодови помагаат во излачувањето на течностите од организмот, а корисни ефекти имаат и во ублажување на ревматизмот, срцето и крвните садови.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.