Докторката од куманово порача СЕДЕТЕ ДОМА и го сподели алгоритмот за утврдување дали треба да се тестирате од коронавирус

Гордана Николиќ е една од докторките кои е позитивна на корона вирусот. Лидија е вработена во општата болница во Куманово. Таа поради тоа упати и апел до сите, порака која треба да ја разберат – СЕДЕТЕ ДОМА.

“За тоа епидемиолозите ќе се погрижат., ако можат воопшто да најдат . Имав контакт , службено и со заболената која почина, имав контакти и со “здрави” луѓе на работа . Не шетав никаде надвор од МК. Не знаеме кој е носител , а е навидум здрав. Никој не сака свесно да пренесе некому, затоа СЕДЕТЕ ДОМА , вие кои не морате да одите на работа, порача таа.

Таа сподели и како изгледа алгоритмот според кој докторите утврдуваат дали треба да се тестирате од коронавирусот

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.