Ден Дончев ќе раководи со здравствената каса, назначени нови директори и на МАЛМЕД и ДСЗИ

Владата за нов директор на Фондот за здравствено осигурување го назначи Ден Дончев, а за вршител на должноста директор на Агенцијата за лекови и медицински средства се именува Роберт Бекироски, а Ирина Бухова е именувана за в.д директор на Државен санитарен и здравствен инспекторат, соопштија попладнето од владината прес служба.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.