Дали знаете дека мед и кафе лечат кашлица!

145

Ирански научници откриле дека кашлицата може да се излекува брзо со помош на мед и кафе. Тие ја следеле хроничната кашлица која кај пациентите траела повеќе недели, а откако имале инфекција на белите дробови. Лекарите препишуваат разни лекови за овие пациенти, но хроничната кашлица многу често ги мачи болните долго по самата инфекција.

Тие направиле три контролни групи. Две групи се лекувале со стандардни лекови, а на третата ѝ се давала комбинација од 20 грама мед измешан со три грама инстант-кафе. Дозата на пациентите им се давала во период од осум часа во текот на седум дена.

Резултатите на групата која консумирала медот и кафе при лекувањето хронична кашлица биле најдобри, а обичното инстант-кафе и медот дале одлични резултати.

Затоа се да се измеша една супена лажица мед со една кафена лажичка инстант-кафе. Добро да се измати во крем-маса и да се изеде. Оваа мешавина треба да се зема трипати дневно по прекинот на симптомите на кашлица.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.