Дали жените им го скратуваат животот на мажите?

Жените со своето приговарање им го скратуваат животот на мажите-докажаа данските научници. Тие заклучиле дека кај мажите на средни години ризикот од смрт е дури за три пати поголем ако живеат со жени кои постојано им приговараат.

Во истражувањето учествувале 9.857 мажи и жени од 36. do 52. години. Оние кои живееле со партнерки со кои често се расправале, умирале порано бидејќи биле под константен стрес.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.