Дали желудникот може да пукне од прејадување?

За жал, желудникот може да пукне од прејадување. Наводно постои случај кога желудникот станал толку голем и пукнал од количеството на храна која се наоѓала во него. Една 23-годишна девојка имала 2.500 милилитри смеса во својот желудник, па тој отекол толку многу и бил преголем.
Дали може да се умре од прејадување?
Да, постојат неколку случаи на умирање од прејадување. Многу се ретки, но постојат.
Бидете внимателни, посебно сега кога е време на празнични трпези.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.