Дали цигарите влијаат на помнењето?

Научниците тврдат дека цигарите негативно влијаат на помнењето.

Досега беше утврдено дека цигарите ги уништуваат белите дробови, срцето, тенот и може да дојде до тешки заболувања на рак, но дека сериозно го напаѓа и мозокот тоа досега не беше потврдено.

Истражувачите на Универзитетот во Единбург докажале дека постои директна врска меѓу пушењето и промената на мозокот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.