Дали сте хипохондрик?

Хипохондријата се јавува кај 5-10% од луѓето, и обично се манифестира уште во младоста. За утврдување на фактот дали оправдано сте загрижени за здравјето или претерано се плашите, важни се 4 работи:

1. Вашите грижи ја нарушуваат вашата работа и семејниот живот.

2. Често го контактирате вашиот лекар за истите симптоми, иако сите наоди се уредни.

3. трошите премногу време во разгледување на медицински веб-сајтови.

4. Сте престанале да уживате во некои активности поради стравувањата за здравјето.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.