Дали предиграта е подобра од сексот?

Во едно истражување, се покажало дека некогаш токму предиграта е позаслужна за оргазам отколку самиот секс.

Можете да правите повеќе работи истовремено

Повеќе зони на телото можат да предизвикаат задоволство. Двојните сензации ја зголемуваат шансата за оргазам.

Ја разбирате радоста на давањето. Додека сексот е задоволство за двете личности, кај предиграта постои безусловно давање. Фокусот е на тоа да се задоволи партнерот.

Големината не значи ништо. Во предиграта се` им е препуштено на прстите, што значи дека големината на половиот орган не игра никаква улога.

Поинтимна е. Го допирате партнерот по целото тело додека се гледате, па со самото тоа предиграта е многу поинтимна од сексот.

Учите нешто ново за телото на партнерот. Со бакнувањето и допирањето го истражувате телото на партнерот и така дознавате што му се допаѓа, а што не. Експериментирањето е многу важно, така го подобрувате вашиот сексуален живот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.