Дали навистина бричењето предизвикува влакната да растат побрзо?

364

Наспроти општото верување дека ова е точно, уште во 1928 година е утврдено дека бричењето нема влијание на брзината на растот на влакната, како ни на нивната боја. Ова го потврдуваат и нови истражувања, а свежата коса е малку потемна бидејќи не била или кратко била изложена на сонце.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.