Дали мажите кои ги изневеруваат сопругите навистина се несреќни во бракот?

Спротивно на популарното верување, мажите кои изневеруваат, всушност, тврдат дека се среќни во своите бракови. Една студија на Универзитетот Рутгерс покажа дека 56% од мажите и 34% од жените кои имале вонбрачни афери да тврдат дека се среќни или многу среќни во нивните бракови и заљубени во своите сопрожници. Април Maсини, експерт за односи, верува дека главната причина поради која луѓето во среќни бракови изневеруваат е поради тоа што еден од нив не се чувствува на начинот на кој тие сакаат да се во брак. Без разлика дали тоа се чувства на успешност, херојство или сексуалност – доколку не ги добивате од сопругот, ги барате на друго место.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.